Camilerin içerisinde bulunuyor olan halılar belirli bir kullanım süresinden sonra yenilenmektedir. Caminin dış ve iç mekanına ve kullanım şekline göre halı türü belirlendikten sonra sıra montaj işlemine gelmektedir. Montaj işlemi tecrübeli teknik elemanlar tarafından yapılmalıdır. Öncelikle halının uygulanacağı alanın boyutlarının belirlenmesi ve ölçüm işlemleri gerçekleştirilmelidir.
Halının uygulanacağı alanın altına halı ile zemin arasında sürtünme oluşturacak uygun malzemeden altlık döşenmelidir. Akabininde devam olarak mekana uyum sağlayacak boyutlarda kesilen halılar mekanın tipine göre bir parça ya da birden çok parça şeklinde arzu edilen yapıştırıcı malzeme ile monte edilmektedir. Genel olarak bir ya da üç saat arasında bir işlem olan cami halısı montajı alanında uzman bir teknik ekip ile hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilmektedir.
Halının zemin üzerine yapıştırılma süreci tamamlandıktan sonra ise yapıştırıcının etkisini görebilmek sebebiyle bekleme zamanına gerek duyulmaktadır. Bu süreç içerisinde zemine temas kesilmelidir. Süreç sonunda ise cami halısı tekrar kullanılabilir bir duruma gelmektedir.
Cami halılarının montajında dikkate değer olan detaylara dikkat etmek gerekir. Montaj ile birlikte zarar görmemesi gereken halılar mekana uyum sağlayarak konforu peşinde getirecektir. Akrilik cami halısı, demirci cami halisi, yün cami halısı, polyamid cami halısı farkı gözetmeksizin cami iç mekanında uygulanan halının montajında dikkat ve özen gerektirdiğini unutmamak gerekir. Böylelikle montajın sağlamlığı halının uzun ömürlü olmasını sağlayacak, mekan ve zemin arasında bütünlüğü koruyacak ve cemaatin ibadetini gerçekleştirdiği esnada huzurlu ortamı, konforlu hareket alanını sağlamış olacaktır.